Vivold

Toll helyett technológia: Az AI, mint a marketing új kreatívja

Közzétéve: 2024.01.03.

A digitális marketing folyamatos fejlődésekor egyre inkább teret hódít a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása, különösen a tartalomgyártás terén. A marketingeseknek és tartalomkészítőknek új AI marketing eszközök állnak rendelkezésükre, amelyek felgyorsítják a szövegírási folyamatokat, optimalizálják a tartalmakat és segítik a személyre szabott kommunikációt a célközönség felé.

Milyen felhasználási lehetőségei vannak a mesterséges intelligenciának a marketingben?

 • Teljes kutatási folyamat felgyorsítása
 • Kezdeti és folyamatos kutatások automatikus elvégzése, ezáltal minden újonnan megjelenő trend megismerése, még a versenytársak előtt
 • Szövegírás és kreatív készítés
 • Kereshetőség és a SEO felfedezhetőségének maximalizálása érdekében
 • Adatok és információk gyűjtése, amelyek által célközönségre ható tartalmakat lehet létrehozni
 • Megfelelően célzott kulcsszavak, amelyek mindent megváltoztathatnak a stratégiában
 • Kampányoptimalizálási stratégia fejlesztése
 • Konverziós arányok, illetve marketing- és értékesítési csapatok hatékonyságának növelése

Mit gondolnak a marketingesek a mesterséges intelligenciáról?

A marketingesek 67%-a szerint a mesterséges intelligencia legnagyobb előnye, hogy gyorsabban tudnak tartalmat létrehozni, mivel felgyorsítja a tartalom készítési folyamatot, lehetővé téve számukra, hogy gyorsabban írjanak, gyorsabban kutassanak és az idő töredéke alatt nyomják meg a “Közzététel” gombot.

Továbbá a marketingesek 49%-a szerint a mesterséges intelligencia előnye közé tartozik még, hogy személyre szabottabb tartalmakat hozhatnak létre és emellett a marketing szakemberek 48%-a szerint előnyös még az új ötletek generálásának képességére is.

Mire használják a marketingesek a mesterséges intelligenciát a tartalomkészítésben:

 • 25% a tartalom kulcspontokba történő összefoglalására
 • 18% vázlatok készítésére
 • 20% marketing szövegek írására
 • 37% képek készítésére

A mesterséges intelligencia a tartalom újrahasznosításának is a hatékony eszköze. A marketing szakemberek 13%-a használja az AI-t pontosan erre a célra, lehetővé téve számukra, hogy tartalmi szempontból nagyobb figyelmet érjenek el.

AI marketing eszközök a szövegíráshoz

A mesterséges intelligencia marketing eszközei segítenek olyan üzeneteket létrehozni, amelyek hatással vannak a célközönségre és felgyorsítják a szövegírás folyamatát.

A Jasper segít felgyorsítani az írás folyamatát a generatív AI segítségével. Tartalomgeneráló sablonokat tartalmaz a marketing kommunikációhoz, például landing page-ekhez, e-mailekhez és blogbejegyzésekhez.

A Keyword Insights egy hatékony SEO eszköz, amely egy fejlett AI-alapú író asszisztenssel rendelkezik és a modern tartalomkészítők számára készült. Az asszisztens zökkenőmentesen egyesíti a tartalom kutatást, -írást és -optimalizálást egyetlen platformon.

A Writer szintén egy írói asszisztens a marketingesek számára, amely megkönnyíti a munkát a szövegegírás során. Nyelvtani és helyesírási javaslatai professzionális és precíz szöveggé alakítják át a gondolatokat.

A Surfer SEO segít javítani weboldalak tartalmi minőségét, hogy a tartalmak a keresőmotorok által a keresőoldalakon előkelőbb helyen szerepeljenek. Kiértékeli a kulcsszavakat és más rangsorolási mérőszámokat, illetve javaslatokat ad a tartalmak keresőoptimalizálására is (SEO).

A Hemingway Editor a gépi tanulást használja a szerkesztési lehetőségek azonosítására mondatszinten. Elemzi a tartalmat és javaslatot tesz arra, hogy hol lehetne egyértelműbb, tömörebb a szöveg vagy hol kellene javítani a megfogalmazáson.

AI marketing eszközök a digitális marketinghez
Néhány AI eszköz segít a célzott e-mail küldésben, a kampányok kezelésében és a konverziós arány optimalizálásában.

A Seventh Sense egy olyan e-mail marketing eszköz, amely viselkedési profilozást használ az ügyfelek figyelmének felkeltésére. Előrejelző modelleket hoz létre, amelyek elemzik az e-mail kampányok küldésének tökéletes időpontját és napját. A marketingesek ezáltal növelhetik az e-mail kézbesíthetőségének sikerét.

Az Optimove egy olyan ügyféladatokkal foglalkozó platform, amely egységes képet nyújt az ügyfelek viselkedéséről, a tapasztalatokról, a kampány teljesítményről, a magas szintű szegmentációról, az A/B tesztelésről és a többcsatornás nyomon követésről.

AI marketing eszközök az automatizáláshoz
Ha sok a munkafolyamat vagy ha egyszemélyes a csapat, meg kell fontolni a feladatok és folyamatok automatizálását AI marketingeszközökkel.

A Zapier egy eszköz az AI-vezérelt automatizáláshoz. Automatizálja az időigényes feladatokat és egyszerű kérdések megválaszolásához szöveges inputokat alakít át adatokká, hogy segítsen a csapatnak csökkenteni a manuális munkát és értékes információkkal skálázza a vállalkozást.

A Gong egy értékesítési marketing automatizálási eszköz, amely azért létezik, hogy lerövidítse az értékesítési ciklusokat, miközben jelentősen növeli a csapatszintű kommunikációt és a termelékenységet.

A Brevo egy költséghatékony és sokoldalú digitális marketing megoldás, amely e-mail marketing, SMS és alapvető CRM funkciókat biztosít. Tökéletes a kis- és középvállalkozások számára, amelyek szeretnék fokozni marketing automatizálási erőfeszítéseiket.

A Drip egy e-kereskedelmi vállalkozásokra szabott CRM és marketingautomatizálási platform, amely számos kifinomult e-mail marketing és ügyféladatgyűjtési lehetőséget kínál.

A mesterséges intelligencia a marketing terén felgyorsítja a tartalomgyártás folyamatát, optimalizálja a kampányokat és segíti a marketingeseket a hatékonyabb munkavégzésben. Az említett eszközök lehetővé teszik a szakemberek számára, hogy kreatívabb, célzottabb és hatékonyabb tartalmakat hozzanak létre, ezáltal növelve a vállalat online jelenlétét és eredményességét.