Vivold

Toborzási trendek 2024-ben

Közzétéve: 2023.12.13.

Az üzleti világ folyamatos változása és a technológiai fejlődés gyors üteme miatt elengedhetetlen naprakészen tartani a toborzási trendeket és az informatikai szektor legfrissebb fejleményeit. Az elkövetkező években a toborzási folyamatokat jelentősen befolyásoló trendek alakulnak ki a dinamikusan változó munkaerőpiacon. A vállalatoknak pedig összpontosítaniuk kell ezekre a trendekre és arra, hogy mit tehetnek azért, hogy a 2024-es évben felvegyék a számukra szükséges munkaerőt. Emellett fontos figyelemmel kísérni az informatikai területeken tapasztalható legnagyobb keresletet és az innovációt az elkövetkező években.

Automatizálás a munkaerő-felvételben
A digitalizáció egyre inkább áthatja a toborzási folyamatokat, beleértve a mesterséges intelligenciát, az adatelemzést és a chatbotokat.
A mesterséges intelligencia alkalmazása a toborzásban számos előnnyel jár, például a feladatok automatizálása, a jelöltek kiválasztásának javítása, valamint idő- és pénzmegtakarítás. Ez a technológia számos előnyt biztosít a toborzók és a HR-szakemberek számára. A digitális eszközök felgyorsítják a jelentkezési folyamatot és segítik a vállalatokat az adatalapú döntésekben.

Fizetési átláthatóság
A bérek átláthatósága a toborzásban egyre népszerűbbé válik. Az álláskeresők hozzáférhetnek a lehetséges keresetekre vonatkozó információkhoz, így megalapozottabb döntéseket hozhatnak, amikor mérlegelik az állásajánlatokat. A nagyobb átláthatóság felé való elmozdulás pedig arra ösztönzi a munkáltatókat, hogy tisztességes és méltányos javadalmazási módszert alkalmazzanak. Mindez pedig elősegíti a befogadóbb és egyenlőbb munkaerőpiac kialakulását.

A távmunka folyamatos növekedése
A jelöltek egyre inkább a rugalmasságot és a távmunka lehetőségeit helyezik előtérbe, amikor a potenciális munkaadókat mérlegelik. Ez pedig figyelemre méltó változást jelez a munkaerő-toborzásban. Azok a szervezetek, amelyek 2024-ben is a legjobb munkavállalókat szeretnék magukhoz vonzani és megtartani, alkalmazkodniuk kell ezekhez a változó preferenciákhoz. A távmunka-lehetőségeket pedig be kell építeniük a toborzási stratégiájukba.

Rövid távú munkaerő-felvétel
A jelenlegi toborzási trendek azt mutatják, hogy a vállalatok fokozatosan alkalmazzák a szerződéses foglalkoztatást. Ideiglenes munkaerő-felvételhez fordulnak, hogy a növekvő munkaerő dinamikus igényeit kielégítsék vagy innovatív megközelítéseket teszteljenek a vállalaton belül. Ezek a szakemberek általában olyan speciális készségekkel rendelkeznek, amelyek tökéletesen megfelelnek bizonyos projektekhez vagy feladatokhoz. A szerződéses foglalkoztatás rugalmasságot biztosít a vállalatok számára. Továbbá alkalmazkodhatnak a változó piaci igényekhez anélkül, hogy hosszú távú foglalkoztatásra köteleznék magukat.

Fokozott hangsúly a mentális egészségen
A toborzók és a HR-szakemberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a mentális egészségre a munkahelyeken. Felismerték a mentális jólétnek a munkavállalók termelékenységére, elkötelezettségére és munkahelyi elégedettségére gyakorolt hatását. A vállalatok ezért olyan kezdeményezésekben vesznek részt, amelyek a mentális egészség támogatását helyezik előtérbe. Ez magába foglalja a mentális egészségügyi programok végrehajtását, valamint az olyan erőforrásokhoz való hozzáférés biztosítását, mint a tanácsadás és a mentális jólétet javító eszközök.

A Z generáció egyre nagyobb létszámban lép be a munkaerőpiacra
A Z generáció beáramlása a munkaerőpiacra 2024-ben és azon túl is jelentős munkaerő-toborzási trendnek ígérkezik. A munkaadók és a HR szakemberek fel kell készüljenek arra, hogy alkalmazkodjanak e generáció egyedi jellemzőihez és preferenciáihoz. Ez magába foglalhatja a digitális toborzási platformok kihasználását, a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyozását, a készségfejlesztési lehetőségek és a rugalmas munkarend biztosítását. A toborzási kampányoknak pedig hangsúlyozniuk kell a rugalmasságot és a fejlődési lehetőségeket.

Ezek a toborzási trendek tükrözik most és fogják is tükrözni a 2024-es munkaerő-toborzás képét, amelyet a technológia, az adatok, az átláthatóság, a távmunka preferenciái és a rugalmas felvételi megközelítések vezérelnek. Ezekhez a trendekhez való alkalmazkodás segíthet a szervezeteknek abban, hogy versenyképesek maradjanak a változó munkaerőpiacon.

Az aktuális toborzási trendek áttekintése után érdemes közelebbről megvizsgálni az informatikai szakmákat, amelyek napjainkban kulcsfontosságú szerepet játszanak a vállalati szektorban. Ezek a dinamikusan fejlődő területek nemcsak a technológiai fejlődés hajtómotorjai, hanem a munkaerőpiac meghatározó szegmensei is. Tekintsük át részletesen az informatikai szakmákat, amelyek az iparág  legkeresettebb pozíciói lehetnek 2024-ben.

A kiberbiztonsági szakemberek iránti megugró kereslettől kezdve a mesterséges intelligenciával támogatott munkakörök növekedéséig az IT állások jövője új utakat fog törni.

A kiberfenyegetések minden ágazatban egyre nagyobb aggodalomra adnak okot a vállalkozások számára, ami jelentősen megnöveli a kiberbiztonsági szakemberek iránti keresletet. A fenyegetések felderítésében, a biztonsági infrastruktúrában és az etikus hackelésben jártas szakemberek képességei 2024-ben még keresettebbek lesznek.

A mesterséges intelligencia folyamatos fejlődése olyan újfajta mesterséges intelligencia-szakembereket igényel, akik nemcsak az algoritmusokhoz értenek, hanem a mesterséges intelligencia etikai, jogi és társadalmi vonatkozásai között is eligazodnak.

Azoknak az adattudósoknak, elemzőknek és mérnököknek, akik a nagy mennyiségű rendszerezetlen adatot hasznosítható adatbázissá tudják alakítani, továbbra is nagyszerű karrierlehetőségek várnak rájuk. Az adatmegőrzők – az adatok kezeléséért és védelméért felelős szakemberek – szerepe pedig egyre inkább előtérbe kerül, mivel az adatvédelmi problémák szigorúbb szabályozást eredményeznek.

A felhőalapú számítástechnika exponenciális növekedést mutat és az olyan szolgáltatások, mint az AWS, a Microsoft Azure és a Google Cloud számos üzleti tevékenység gerincévé váltak. Ahogy a vállalatok egyre inkább a felhőbe térnek át, a felhő-infrastruktúrák tervezésére, fejlesztésére és karbantartására szakképzett cloud szakértők iránti igény várhatóan az egekbe szökik.

A fenntarthatóság a technológiai iparágat a “zöld számítástechnika” felé tereli. Kulcsfontosságúak lesznek azok a szakemberek, akik képesek energiahatékony adatközpontokat tervezni, csökkenteni az elektronikai hulladékot és javítani az informatika általános szén-dioxid-kibocsátását. Az informatika környezetbarátabbá tétele egy teljesen új munkaköröket teremtő ágazatot indíthat el a technológián belül.

A full stack fejlesztők sokoldalúsága mindig is vonzó volt a startupok és a már működő vállalkozások számára egyaránt, mivel a vállalatok igyekeznek agilisabbá válni és csökkenteni a költségeket. Továbbra is nagy lesz a kereslet az olyan fejlesztők iránt, akik a frontend és a backend feladatokat is ugyanolyan gördülékenyen tudják kezelni agilis rendszerben.

Ahogyan 2024 felé tekintünk, a rugalmasság, a tájékozottság és az új technológiák elsajátítására való készség kulcsfontosságú lesz azok számára, akik a technológiai karrierek egyre bővülő területén szeretnének érvényesülni.