Vivold

TikTok és Pinterest előretörése, vállalkozóként érdemes foglalkozni vele? Milyen tartalmakkal célszerű megindulni ezeken felületen? Milyen gyakran érdemes tartalmat feltölteni?

Közzétéve: 2023.09.13.

Miért pont a TikTok?

A TikTok egy rendkívül népszerű videómegosztó platform, különösen a fiatalabb generáció körében. Érdemes lehet vállalkozóként is figyelmet szentelni neki, ha a célközönséged részét képezi a fiatalabb generáció. A következő lépések segíthetnek a sikeres TikTok-stratégia kialakításában:

 • Célkitűzés és célközönség: Határozd meg, milyen céllal szeretnél jelen lenni a TikTokon. Ismertetni szeretnéd a termékeidet/szolgáltatásaidat, szórakoztató tartalmakat szeretnél létrehozni vagy inkább márkát építenél? Figyelj oda a célközönség pontos meghatározására is.
 • Kreatív tartalmak: A TikTok a kreativitásról szól. Készíts rövid és dinamikus videókat, amelyek szórakoztatóak és érdekesek. Használj zenét, effekteket és trendeket, hogy felkeltsd a nézők figyelmét.
 • Hasznos tartalmak: Az oktatóanyagok, trükkök vagy tipp videók is népszerűek lehetnek, ha relevánsak a célközönséged számára. Mutass be termékeket, de ne szűkítsd le csak az értékesítésre, az értékes tartalom sokkal inkább vonzza majd a nézőket.
 • Konzisztencia: Az állandó tartalomfrissítés segít fenntartani az érdeklődést, naprakész maradni a trendekkel és az aktuális témákkal kapcsolatban is fontos.
 • Interakció és követés: Ne csak feltölts tartalmat, hanem aktívan kapcsolódj is a közösséghez. Válaszolj a hozzászólásokra, csatlakozz kihívásokhoz és trendekhez.


Egyre több vállalat kezdi felismerni, hogy a TikTok hatalmas lehetőségeket rejt, miközben az influencer marketing egyik legnagyobb platformjaként is szolgál.

Miért éri meg a Pinterest?

Amint az emberek a Pinteresten böngésznek, ötleteket gyűjtenek arra, mit próbáljanak ki a következő lépésben. Minél többet használják a platformot, annál pontosabb és személyre szabottabb ajánlásokat kapnak. A Pinterest nem csak egy közösségi média platform, sokkal inkább egy inspirációs forrás, ahol a felhasználók terveiket életre kelthetik. Itt az ideje felfedezned, hogyan válhat a Pinterest az üzleted hatékony marketingeszközévé!

 • Új készségek Tanulása: Sok Pin tartalmaz videókat vagy útmutatókat, amelyek új készségeket és tevékenységeket mutatnak be. Legyen szó receptekről, házimunkákról vagy akár edzésekről, a kreatív ötletek és tippek mindig népszerűek. A Pinek olyan könyvjelzők, amelyek segítségével az emberek kedvenc tartalmaikat tudják elmenteni Pinteresten, lehetnek képek, videók vagy termékek. A Pinen keresztül fel tudod keresni a webhelyet, ahol bővebb információt láthatsz a termékről, amit esetleg megvennél vagy egy receptről, amit el szeretnél készíteni. Az emberek a Pinteresten böngésznek és érdeklődnek. Akár az átlagos napokat akarják feldobni (vacsora receptek, házi feladatok), akár különleges pillanatokat akarnak megünnepelni (születésnapi bulik, álomutazások) vagy éppen a jövőt tervezni (házfelújítás, egyetem, gyermekvállalás).

 • Hirdetések, amelyek inspirációt nyújtanak: A Pinterest az egyetlen olyan platform, ahol a hirdetések nem megszakítják az élményt, hanem hozzáadnak. A felhasználók megtalálják, amit szeretnek, míg te fejlesztheted a vállalkozásod. Egyedi vásárlási lehetőségeket is kínál. Az árak könnyen áttekinthetőek, termékeket menthetnek vásárlói listákra vagy akár egy kattintással megvásárolhatják azokat. A platform megoldásokat kínál minden célra, legyen szó ismertség, tartalomra irányuló figyelem, konverziók vagy offline vásárlások növeléséről.

 • Hirdetési formátumok: A Pinterest különböző vizuális hirdetési formátumokat kínál, hogy a legjobban passzoljanak az üzleti igényeidhez. Választhatsz az egyszerű képi hirdetések, a videók, a termék hirdetések, a kép carousel és még sok más közül.

 • Az alapok: Az Ads Manager a Pinterest üzleti fiók része. Új kampány indításakor a “Hirdetések” menüpontot keress vagy látogass el az ads.pinterest.com oldalra. Az Ads Manager segítségével egyedi hirdetéseket vagy összetett kampányokat hozhatsz létre. Még könnyebbé teheted a dolgot, ha egy meglévő kampányt másolhatsz vagy szerkeszthetsz. Létrehozhatod, kezelheted és jelentést készíthetsz a Pinterest kampányokról. Egyfajta hirdetési központ, ahol beállíthatod a kampányokat, nyomon követheted az eredményeket és idővel javíthatod a teljesítményt.

 • Ad Csoportok Használata: Ha egyszerre több hirdetést is futtatnál, érdemes azokat “ad csoportokba” szervezni, amelyek hasonló témához kapcsolódnak. Több ad csoportot is hozzáadhatsz ugyanahhoz a kampányhoz, így könnyebb lesz kezelni a célokat és a költségvetést.

 • Analitika és Mérések: A Pinterest szolgáltatásaival adatot nyerhetsz a hirdetéseid hatékonyságára vonatkozóan. A Pin-statisztikák mellett a Pinterest Analitika segítségével mélyebb rálátást nyerhetsz a közönséged elkötelezettségére.

Plusz két tipp:

 • Pinnink konzisztencia: Folyamatosan tölts fel új tartalmakat, de ne ess túlzásba! Heti néhány friss pin elegendő lehet. Használd a releváns kulcsszavakat a leírásokban.

 • Társadalmi interakció: Kövess másokat és kommentálj mások pinjeire is! Az interakció növeli a láthatóságot és az elkötelezettséget.

Mint minden platform esetében, kulcsfontosságú a konzisztencia és a minőség. A választott platformokon való jelenlétet idővel érdemes mérlegelni és figyelni a mérhető eredményeket, hogy megtudd, melyik platform működik jobban vállalkozásod számára.

Reméljük, hogy ez a cikk segített tisztázni, hogy miért érdemes a TikTok-ot és a Pinterest-et felhasználni a vállalatod marketingjéhez. Ha bármilyen kérdésed van vagy mélyebben bele szeretnél menni a témába, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!