Vivold Consulting

Esettanulmány: Hogyan digitalizálta egy magyar cég az üzleti folyamatait és növelte bevételét

Közzétéve: 2023.05.10.

Az esettanulmányban szereplő cég egy kisvállalkozás, amely marketing- és reklámszolgáltatásokat nyújt más vállalkozásoknak. Számos kihívással néztek szembe az üzleti folyamataik kezelése során, ideértve a projekt határidők nyomon követését, az ügyfélkapcsolatok kezelését és a csapat tagjainak koordinálását több helyszínen.

Az esettanulmányban szereplő cég úgy döntött, hogy digitalizálási eszközöket alkalmaz az üzleti folyamataik egyszerűsítése és hatékonyságuk javítása érdekében. Először is a Trello projektmenedzsment szoftvert implementáltuk a határidők nyomon követésére és a munkafolyamatok kezelésére. Ez lehetővé tette a csapattagok számára, hogy betartsák a projekt idővonalakat, és elkerüljék a határidők elmulasztását. A Trello-t azért választottuk, mert felhasználóbarát felülettel rendelkezik és rugalmasan alkalmazkodik az ő specifikus igényeikhez.

Trello

Forrás: Trello

Emellett bevezettük számukra a HubSpot ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszert, amely lehetővé tette az ügyfél-információk, a kommunikáció és az értékesítési lehetőségek kezelését. Ez segítette őket, hogy jobban megértsék ügyfeleik igényeit és személyre szabottabb szolgáltatást nyújthassanak. A HubSpot-t azért választottuk, mert integrálódik más marketing- és értékesítési eszközökkel, ezáltal teljesebb megoldást nyújtva az üzletük számára.

Forrás: Pixeld

Továbbá, bevezettük a Slack-et, egy felhőalapú együttműködési eszközt, amely lehetővé tette a csapattagok számára, hogy egyszerűbben dolgozzanak együtt, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak. Ez megszüntette az állandó személyes találkozók szükségességét, elkeveredett beszélgetéseket, párhuzamosan végzett feladatokat, időt takarítva és növelve a termelékenységet. A Slack-et azért választottuk, mert felhasználóbarát és képes integrálódni más eszközökkel, akár Trelloval is.

Forrás: Slack

A digitalizációs eszközök implementációja mintegy egy hónapot vett igénybe, az oldalunkról egy kéttagú csapat munkájával. Az esettanulmányban szereplő cég ezt követően jelentős pozitív hatásokat tapasztalt. A Trello bevezetése segített abban, hogy a projekt határidőket pontosan betartsák, ezáltal javítva a vállalkozásuk hatékonyságát és megnövelve a visszatérő ügyfelek arányát.

A HubSpot bevezetése lehetővé tette számukra, hogy egyetlen platformon kezeljék az ügyfelekkel kapcsolatos információkat és értékesítési lehetőségeket, amelynek eredményeként javult az ügyfél-élmény és növelte a konverziós arányokat. A Slack bevezetése szintén javította a kommunikációt és a csapatmunkát, valamint lehetővé tette a rugalmasabb munkavégzést, ami hatékonyabb és produktívabb munkakörnyezetet teremtett.

A digitális eszközök bevezetésének köszönhetően az esettanulmányban szereplő cég 25% -kal növelte a bevételét és 32% -kal csökkentette az üzleti költségeket az első évben. A ROI (a befektetés megtérülésének) aránya meghaladta a 240%-ot.

Ez az esettanulmány jól mutatja a digitális eszközök bevezetésének előnyeit a kisvállalkozások számára, és remélhetőleg ösztönözni fogja a célcsoportot az üzleti folyamataik digitalizálására.

Vállalkozásodnak is hasonlóra lenne szüksége? Keress minket bátran és összeállítjuk számodra is az ideális digitális hatékonyságnövelő eszközöket.