Vivold Consulting

A KKV-k toborzási stratégiája: A munkaadói márkaépítés és a távmunka kihasználása

Közzétéve: 2023.03.30.

A legjobb munkaerő megtalálása kihívást jelenthet a kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) számára, akik nagyobb cégekkel versenyeznek ugyanazért a jelöltbázisért. Ahhoz, hogy legyőzzék ezt a kihívást, a KKV-knak olyan erős toborzási stratégiára kell összpontosítaniuk, amely kihasználja a legújabb trendeket és bevált gyakorlatokat. Ebben a cikkben röviden megvitatjuk, hogyan javíthatják a KKV-k toborzási stratégiájukat a munkaadói márkaépítés és a távmunka kihasználásával.

 

Munkaadói márkaépítés

A munkaadói márkaépítés – avagy Employer Branding – a vállalatod képére és hírnevére utal munkaadóként. Ez a toborzási stratégia kulcsfontosságú eleme, mivel segít az ideális jelöltek vonzásában és megtartásában. A KKV-k erős munkaadói márkát építhetnek ki a cégük értékeire, kultúrájára és küldetésére fókuszálva. Ezt különböző csatornákon keresztül lehet elérni, például közösségi média, álláshirdetési oldalak és a vállalat weboldala.

 

Az erős munkaadói márkaépítés érdekében a KKV-knek kezdeniük kell azzal, hogy meghatározzák a cégük kultúráját és értékeit. Ez segít nekik vonzani azokat a jelölteket, akik osztoznak azonos értékeikben és akik jól illeszkednek a szervezetbe. A KKV-knak az összes toborzási csatornán konzisztens üzenetet kell létrehozniuk annak érdekében, hogy márkájuk könnyen felismerhető legyen.

 

Egy másik módja az erős munkaadói márka építésének az, hogy bemutassuk a vállalatunkban dolgozni származó előnyöket. Ide tartozhatnak olyan dolgok, mint rugalmas munkarendek, lehetőségek a karrierfejlődésre és a pozitív munka-magánélet egyensúly. Ezeket a jellemzőket hangsúlyozva a KKV-k meg tudnak különböztetni magukat a versenytársaktól, és az ideális jelöltek figyelmét fel tudják kelTávmunka

A távmunka egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, és a COVID-19 járvány felgyorsította ezt a tendenciát. Számos KKV állt át a távmunka-modellekre, hogy biztonságban tartsa alkalmazottait és fenntartsa az üzletmenet folytonosságát. A távmunka számos előnnyel jár, mint például a termelékenység növekedése, az alacsonyabb rezsi költség és a tehetségek szélesebb köréhez való hozzáférés.

 

A KKV-k a rugalmas munkaszervezéssel kihasználhatják a távmunkát a legjobb tehetségek vonzására és megtartására. Ilyen lehet például a részmunkaidő, a munkamegosztás vagy az otthoni munkavégzés. Ezen lehetőségek felajánlásával a KKV-k olyan jelölteket vonzhatnak, akiknek fontos a munka és a magánélet egyensúlya és a rugalmasság.

 

A távmunka segíthet a KKV-knak abban is, hogy különböző helyszínekről vonzzák a legjobb tehetségeket. Ez különösen előnyös lehet azon KKV-k számára, amelyek olyan területeken találhatók, ahol korlátozott a jelöltek száma. A távmunka lehetőségének felajánlásával a KKV-k nagyobb számú tehetségből meríthetnek, és megtalálhatják a megfelelő jelöltet az adott munkakörre.

 

A távmunka hatékony kihasználásához a KKV-knak a megfelelő eszközökbe és technológiákba kell befektetni. Ezek közé tartoznak a videokonferencia, az együttműködés és a projektmenedzsment eszközei. Ezen eszközök biztosításával a KKV-k biztosíthatják, hogy távoli csapataik hatékonyan és eredményesen tudjanak együtt dolgozni.

 

Összefoglalva, a KKV-k a munkáltatói márkaépítés és a távmunka kihasználásával javíthatják toborzási stratégiájukat. Az erős munkáltatói márka kiépítésével és a rugalmas munkamegosztás biztosításával a KKV-k be tudják vonzani és megtartani a legjobb tehetségeket, és üzleti sikereket érhetnek el.